Nieuwe tests van Twitter met oa commentaar bij retweet op mobiel

Twitter is voor iedereen anders! Dat is een uitspraak die om meerdere redenen een waarheid als een koe bevat. Enerzijds omdat Twitter is wie je volgt, en er zijn geen twee accounts die (onbewust) dezelfde groep mensen volgen, dus daarom alleen al is het waar. Maar Twitter staat er ook om bekend dat het doorlopend nieuwe features test bij geselecteerde groepen mensen. Daarom kan het zijn dat je buurman op zijn mobiel iets kan/ heeft dat jij niet herkent en dat maar weinigen hebben. Als uit de tests blijkt dat wij er positief over zijn, dan is de kans groot dat we allemaal de uitbreiding/ aanpassing krijgen. Mashable ontdekte weer twee nieuwe tests van Twitter op mobiel!

People holding mobile phones are silhouetted against a backdrop projected with the Twitter logo in Warsaw

De eerste test gaat over het retweeten van tweets. Dat doen we op twee verschillende manieren. De eerste, en oudste, noemen we tegenwoordig ‘quoted retweet‘, die herken je omdat er ‘RT @naam’ instaat gevolgd door een : en daarachter de originele tweet. Meestal heeft de retweeter er dan ook commentaar, een mening of duiding aan gegeven. Dat is de manier die door gebruikers zelfs verzonnen is en die in de praktijk gebruikt werd voor Twitter zelf de optie ook introduceerde. Twitters eigen manier van retweeten werd namelijk pas veel later geïmplementeerd en laat je de tweet alleen retweeten zonder dat je er zelf iets bij kunt zetten.

Overigens heet een ouderwetse retweet die je aangepast hebt (ingekort) om er je eigen tekst bij te zetten een Modified Tweet en in plaats van RT zou je er dan MT in kunnen zetten.

Maar Twitter test nu een manier om nu zelf ook commentaar aan een retweet toe te voegen, maar heeft daar weer een aparte manier voor gevonden:

retweet-with-comment

In bovenstaande afbeelding zie je links en rechts dezelfde tweet van Twitter hoofd communicatie Carolyn Penner, links in de timeline en rechts als stand-alone. Het gaat om de tweet die je hieronder embed ziet:

In de embedde versie zie je dat Carolyn een link naar een tweet in de tweet heeft staan, in de afbeelding zie je dat daar een soort van ‘plaatje’ van wordt gemaakt op mobiel en dat ze zelf commentaar op de originele tweet heeft toegevoegd. Deze vorm van retweeten geeft je bijna 140 karakters om je commentaar toe te voegen en is dus een erg uitgebreide vorm van retweeten die ik wel kan waarderen. Ook voor degene die geretweet wordt is het een uitkomst. In trainingen raad ik cursisten altijd aan om hun belangrijkste tweets zo kort als mogelijk te houden om de retweets te faciliteren. Je wilt eigenlijk niet dat iemand jouw zorgvuldig opgestelde tekst gaat wijzigen (Modified tweet) om er zelf nog iets aan toe te voegen. De nieuwe test van Twitter maakt dat overbodig, en zelfs onmogelijk!

De tweede test is niet zo spectaculair en focust meer op het visuele aspect van twitter. In je timeline staan afbeeldingen onder de tekst, pas als je een tweet embed op een website draait dat om (kijk maar bij het Thelma & Louise Selfie bericht van gisteren). Dat zou binnenkort echter wel eens kunnen veranderen:

twitter-experiment

In bovenstaande afbeelding zie je hoe op mobiel links de tekst onder de afbeelding staat en rechts boven de afbeelding.

Wat vind jij het prettigst?

Naschrift: Onderstaande reactie van Rick werpt een ander licht op de optie:

En inderdaad, daar lijkt het op: test retweet quoted En ook Rick komt tot dezelfde conclusie, geen test, maar een feature dus:

Developing story aan het crowdsourcen blijkbaar, de ‘citeer’ optie is nieuw (voor mij), maar op mijn app krijg ik dan de quoted versie en niet die met url in tweet):

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4 comments on “Nieuwe tests van Twitter met oa commentaar bij retweet op mobiel”

  1. Pingback: Twitter implementeert embedde tweet in tweet nu ook op web | /cc Couwenbergh Communiceert

  2. Pingback: Twitter test WhatsApp sharebutton in Android App | /cc Couwenbergh Communiceert

  3. Pingback: Twitter implementeert embedde tweet in tweet nu ook op web | Herman vindt…

  4. Pingback: Twitter test WhatsApp sharebutton in Android App | Herman vindt…

Comments are closed.