Nieuwe tab in Twitter settings met data-overzichten

Twitter is een platform dat we gebruiken om van alles te delen; waar we mee bezig zijn, brekende nieuws items, leuke foto’s interessante artikelen over onze business, enz. Maar Twitter is ook een ‘platform’ waar we allerlei apps toegang toe geven om bijvoorbeeld foto’s te kunnen tweeten, te kijken welke links ons netwerk delen of externe websites waaruit we willen tweeten (denk aan LinkedIn status updates die je ook kunt tweeten). Al die apps kun je vinden in je app-settings. Maar toen ik daar gisteren weer eens keek ontdekte ik een nieuw tabblad in mijn linkernavigatie. Een link die je, nadat je je wachtwoord opnieuw opgeeft, laat zien welke apps wanneer jouw profiel ‘gebruikte’…

Safari - twitter.com - - Screen Shot 18 juni 2015 08:44

De tab vind je, zoals gezegd, door naar je settings te gaan en daar onderin je linkernavigatie.

Safari - twitter.com - - Screen Shot 18 juni 2015 08:43

Ik heb het nog niet op al mijn accounts, dus de kans bestaat dat jij het (nog) niet kunt vinden.

Als je op de link klikt moet je eerst nog een keer je wachtwoord opgeven. Een teken dat je hier dingen met je account kunt doen die nogal wat ‘impact’ kunnen hebben, een extra beveiliging dus.

En dat is maar goed ook, de bovenkant van de pagina die je te zien krijgt maakt dat direct duidelijk. Je kunt hier allerlei instellingen wijzigen zoals de naam van je account, maar ook het mailadres dat ermee geassocieerd wordt!

Safari - couwenbergh.wordpress.com - - Screen Shot 18 juni 2015 08:54

Leuk! Niet alleen de datum dat ik mijn account aanmaakte, maar ook het exacte tijdstip! Kan/ wil iemand de horoscoop van mijn account maken! 🙂

Overigens weet ik vrij zeker dat ik in Utrecht was toen ik mijn account aanmaakte, maar waarschijnlijk stond het serverpark waarop ik zat in Dordrecht (Oud-Tiscali collega’s die daar inzicht in kunnen geven?

Het volgende onderdeel is wel grappig, op welke devices heb je allemaal je account gebruikt, dus welke apparaten hebben allemaal toegang tot jouw account:

Adobe Photoshop CS3 - - Screen Shot 18 juni 2015 08:55

Maar daarna wordt het interessant, de reden dat ik dit schreef. Het voorgaande (de devices) was leuk, maar niet wereldschokkend. Dat is het volgende in potentie wel een beetje:

Safari - twitter.com - - Screen Shot 18 juni 2015 08:57

Een exact en chronologisch overzicht van welke apps wanneer vanaf waar jouw account hebben gebruikt! Zo zit ik me nu af te vragen wat het betekent dat TweetDeck, dat ik inderdaad gebruik, vanuit Maastricht mijn account gebruikte…. En Nuzzel komt wel erg vaak voorbij…

Het is ook een mooie plek om te ontdekken of er een ‘rogue’ app gebruik maakt van je account, een wazig tooltje dat je ooit toegang gaf, maar weer vergeten was en die plots dingen doet die je niet wist (zoals melden hoeveel nieuwe volgers en ontvangers je had afgelopen week…)

Volgens mij is dit behoorlijk nieuws dus, nog nergens iets over gelezen dus misschien zelfs wel een ‘First w00T’

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 comment on “Nieuwe tab in Twitter settings met data-overzichten”

 1. Pingback: Nieuwe tab in Twitter settings met data-overzic...

Comments are closed.