Nieuw experiment van Twitter toont andermans 'Favs' in jouw timeline

Soms zie ik dat Twitter weer eens met iets nieuws aan het experimenteren is waar ik zelf het nut of de noodzaak niet van inzie. Het laatste experiment is er daar één van. Twitter gaat mijn timeline nog drukker maken door Favs van mensen die ik volg als een soort retweets in mijn timeline te tonen! 🙁

retweet

Het bericht dook eerst op in TNW, maar inmiddels zijn er al meer meldingen van. Gebruikers zien dat Tweets in hun timeline opduiken met de toevoeging/ melding dat x of y die gefavt heeft:

En zelfs als anderen iemand gaan volgen op basis van een tweet, dan krijg je die tweet te zien:

Maar, onbedoeld, maken ze daar dan wel weer iets leuks van:

En dan deze:

Ik hoop werkelijk dat deze test geen doorgang vind! Zoals al meerdere keren beschreven zijn er talloze redenen waarom mensen een tweet van een ander favoriet maken. Ik gebruik het bijvoorbeeld om dingen later te lezen als ik op mijn laptop zit. Facebook heeft die functionaliteit pas recent geïntroduceerd. Anderen laten op die manier hun waardering blijken en er bestaat zelfs al zoiets als ‘FavSpam’ (tenminste, ik zie geen reden om waarom je anders een betekenisloze tweet van me die 342 dagen oud is te favven!).

Een fav is dus, mijns inziens, iets tussen de opsteller van de tweet en degene die de fav geeft. Daarom zie je dat ook terugkomen in je notoficatie-tab. Dat is dus ook logisch. Maar ik heb er weinig tot geen behoefte aan om alle favs en volgtweets van wie ik volg in mijn timeline terug te zien.

Dus wat mij betreft een ‘No Go’ Twitter!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •