LOL: politie haalt fake account offline met humor

Twitter is voor iedereen wat anders, afhankelijk van wie je volgt; dat is een bekend gegeven. Twitter is ook een plek waar je de meest onwaarschijnlijke accounts tegen kunt komen die zich uitgeven voor de meest uiteenlopende mensen of zaken. Van @big_ben_clock die elk uur aangeeft hoevaak de klok geslagen heeft tot @TeckelMessi, de nieuwe sensatie die elke avond in Studio Brasil de harten steelt. Dat zijn ‘verzonnen’ account, maar ook echte mensen zijn in veelvoud te vinden op Twitter. Soms zijn de nep-accounts van die mensen zelfs leuker dan hun originelen. Maar na-aperij, parodie en humoristische accounts moeten zich aan bepaalde regels houden om zoekers naar de echte niet te verwarren. Als je dat niet doet, dan loop je kans ‘suspended’ te worden. Zoals onderstaand nep-account van de politie.

Royal-Canadian-Mounted-Police-Uniforms

Het officiële account van de Canadese politie van New Brunswick RCMP (@RCMPNBontdekte een account dat zich uitgaf voor de politie van Alberta RCMP, maar die was niet echt. Op zich geen nieuwswaardig feit, maar de manier waarop het nep-account (dat inmiddels inderdaad suspended) is werd gewezen op de overtreding was zo leuk dat ik hem met jullie wil delen. Let vooral op de hashtag!

Ook al had het account de regels van Twitter zelf niet overtreden (wat het dus wel deed), je uitgeven voor de politie is ten alle tijde en overal verboden, maar als je zo de overtreder benadert, dan laat je zien dat je het platform snapt 😉

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •