Kleine designaanpassing Twitter site

Op een of andere manier is elke kleine, hoe minieme, aanpassing van het design of de onderliggende techniek van Twitter aanleiding voor veel discussie. Zelfs de meest moderne vooruitstrevende web 5.0 en verder mensen schieten in de stress als Twitter iets aanpast. En meestal vinden ‘we’ het vast, vervelend en wat al dien meer en gaan we daarna weer gewoon over naar de orde van de dag. Gisteravond maakte Twitter bekend dat het design van de homepage van Twitter.com iets aangepast is…

Schermafbeelding 2014-11-06 om 08.31.13

De aanpassing bestaat eruit dat de box om een tweet op te stellen op de homepage van Twitter van links onder je profiel verhuist is naar het midden van je timeline zoals je hierboven ziet.

Twitter kondigde het aan met de volgende tweet:

En al vrij snel werd de vergelijking met Facebook gesproken:

‘Natuurlijk’ werd er direct kritiek geuit, onderstaand celebtweets zijn daar slechts een voorbeeld van:

“Maar waarom?”, vraag ik me dan af…

De aanpassing is alleen zichtbaar op Twitter.com, terwijl we bijna allemaal op mobiel twitter het meest gebruiken. De aanpassing is alleen op de homepage timeline van Twitter.com terwijl die in elke andere tab gewoon op de ‘normale’ positie is gebleven. Op elke pagina staat rechtsboven een tweetbox:

Schermafbeelding 2014-11-06 om 08.40.32

En dan zijn er nog de apps en tools van derden waar je er überhaupt al geen last van hebt, van Tweetdek tot Hootsuite, van Tweetbot tot twitterific op mobiel. Er zijn zoveel alternatieve mogelijkheden die je buiten Twitter.com kunt gebruiken.

Maar wie dan nog steeds ontevreden is, vast wil houden aan het het was een tip: https://mobile.twitter.com, die is niet veranderd:

Schermafbeelding 2014-11-06 om 08.43.13

 

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •