Horizon Mediabox met Twitterapp als alternatief voor Twitter live…

Twitter lanceerde deze week een nieuwe vorm van live sport kijken met Twitter als aanvullende ’tweede scherm’. Wimbledon kreeg de primeur en Twitter werkt er mee samen met ESPN, de grote Amerikaanse sportzender. Het is een variant van de samenwerking met NBA in de VS, waar iedere donderdag live in tweets wedstrijden te volgen zijn. Maar dat is eigenlijk alleen interessant voor mensen die al een Twitteraccount hebben en actief of passief (door alleen te lezen) Twitter gebruiken. Maar wat als je geen Twitteraccount hebt? Wat zijn dan je opties om sport, nieuws of een tv-show te bekijken en tweets daarover te lezen? Dan kun je gebruik maken van de Horizon Mediabox van Ziggo mét de Twitterapp je daarin kunt vinden!

Horizon Mediabox in actie bij Euro 2016

En ik ben blijkbaar niet de enige die dat leuk vind! Uit onderstaande tweets blijkt dat er meer liefhebbers zijn:

Beide voorbeelden zijn van het afgelopen Eurovisie songfestival, maar ik heb de afgelopen tijd vaker plezier gehad van de Twitterapp in de Horizon Mediabox, bij verschillende soorten programma’s:

De tv-serie Mr. Selfridge

De Tour de France

Maar ook nieuwsuitzendingen worden erdoor ‘verrijkt’!

Twitter is groter dan de mensen die zelf op Twitter zitten!

Twitter heeft ‘maar’ 300 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, maar het bereik van Twitter is veel groter dan de mensen die tweets lezen in hun timeline. Tweets zie je terug in tv-programma’s, je hoort ze voorgelezen worden op de radio en ziet ze opgenomen in (online) nieuwsberichten zoals kranten of blogs als deze.

Maar niet iedereen heeft de behoefte om zelf actief te worden op Twitter, maar ze zouden misschien wel tweets willen lezen over hun interesses; zonder de filter van de media of blogger. En dan is de Horizon Mediabox een erg handige optie.

Natuurlijk zouden die mensen ook een leesaccount aan kunnen maken zoals zo’n 30% van de ‘actieve’ twitteraars. Die hebben wel een account, maar posten zelf nooit iets omdat ze Twitter alleen gebruiken om te lezen, maar niet om zelf iets bij te dragen. Prima, maar dan moet je dus wel zelf een account aanmaken.

Waar vind je de Twitterapp in de Horizon Mediabox?

Heb je een abonnement bij Ziggo en de Horizon Mediabox dan kun je de Twitterapp terugvinden door naar het Menu te gaan, dan naar links voor Apps en daar kun je de verschillende apps -en dus ook de Twitterapp- kiezen.

Als je de Twitterapp selecteert krijg je te zien welke programma’s er op dát moment uitgezonden worden waarbij tweets live in beeld verschijnen (zie voorbeelden hierboven).

En het is best wel grappig om jouw tweet op je eigen tv terug te zien:

Wat ik nog zou willen zien in de toekomst

De Twitterapp in de Horizon Mediabox is nog maar recent gelanceerd en werkt op dit moment prima, maar dat betekent niet dat ik niet nog een paar dingen kan verzinnen die het nóg interessanter en bruikbaarder maken.

Op dit moment moet je namelijk, zoals ik hiervoor beschreef, eerst naar de app gaan om te kijken of er een programma is waarbij je tweets in beeld kunt krijgen… Maar zo kijken we geen tv!

We kijken wat we willen zien, en daar zou dus een ‘call to action’ moeten komen die mij vertelt dat ik de uitzending kan verrijken met de tweets die de app biedt (als dan natuurlijk). Dat doe je heel makkelijk door die uitzendingen een extra icoon (bijvoorbeeld Larry Bird, zo heet het kenmerkende blauwe vogeltje van Twitter) in de EPG (Electronic Programming Guide ofwel het menu dat je tijdens kiezen van programma ziet) te tonen.

Als daar een icoon staat, ziet iedereen dat er meer wordt geboden en kan ieder voor zich de keuze maken om het al dan niet te gebruiken. Dat zou ook weer nieuwe gebruikers van de app aantrekken.

Het is helemaal af als ik dan ook vanuit dat menu direct de optie kan kiezen, maar dat is nog even toekomstmuziek vrees ik 😉

Met de ‘sportzomer 2016’ op komst is de Horizon Mediabox dé uitkomst zijn voor niet-twittreaars die toch live tweets tijdens en over sportuitzending willen zien!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden