Groepsgewijs blokkeren in de strijd tegen onverlaten op Twitter

We kennen het allemaal wel als we enige tijd actief zijn op Twitter of welk ander socialmedium dan ook: MentionSpam. In de vriendelijkste vorm goedbedoelende kleine zelfstandigen die overenthousiast de mogelijkheden van zoeken op keyword (mis)gebruiken. In vervelender vorm door bedrijven die beter zouden moeten weten. In de meest gehate vorm DM welkomsboodschappen met een commercieel doel.En dan zijn daar natuurlijk altijd die schaarsgekleedde dames nog… Twitter kent een manier om dergelijke onverlaten ‘aante geven’ Blokkeer en rapporteer’. Een nieuwe tool wil dat gaan bundelen ‘in the crowd’ voor meer ene sneller effect.

Schermafbeelding 2014-08-07 om 14.07.14

Zoals je op bijgaande afbeelding ziet niet de meest spectaculaire vormgeving; het zal je dan ook niet verbazen dat het een spontane actie is van iemand die kan coderen. Op de voorpagina vraagt hij dan ook nadrukkelijk medewerking van bijv designers en andere experts.

Nadat je via OUath toegang geeft kom je direct op je settings pagina:

Schermafbeelding 2014-08-07 om 23.03.38

 

De eerste optie is geautomatiseerd alle accounts die nog geen week oud en je een mention sturen blokkeren. Aangezien ik ten eerste niet van automatiseren houd en te tweede workshops geef -dus ook aan beginners- zou dat erg onvriendelijk zijn. Die willen hun eerste tweet nog wel eens aan mij richten! 😉

Ik zal dat ook niemand adviseren, maar okay, ik onderhoud ook een aantal test accounts, die verders niets doen of zijn, dus daar zou het misschien werken. Alle mentions die die accounts krijgen zijn van botjes.

De tweed optie vinkte ik wel aan:

Schermafbeelding 2014-08-07 om 23.07.13

Daarmee genereer ik een publieke pagina waar alle accounts die ik tot nu toe geblokkeerd heb (90) bijeen staan. Doel van een dergelijk project zou dan zijn om collectief nieuwe spammers te targetten en zo met elkaar e uit de lucht halen. Misschien een idee om er een spelelement a la DuckHun in te bouwen!?

Op zich een interessant idee, ik twijfel eraan of het aan de API regels van Twitter voldoet. ‘Collectief’ en ‘Actie’ was al eerder een probleem voor goede doelen tools. Maar aangezien dieet wel een actieve monitoring community voor Twitter om spammers, scanners en onderen onverlaten te detecteren en elimineren zou kinnen zijn zou het ons als gemeenschap ook ten goede komen.

HT:

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Groepsgewijs blokkeren in de strijd tegen onverlaten op Twitter”

  1. Pingback: Groepsgewijs blokkeren in de strijd tegen onver...

Comments are closed.