Geverifieerde twitteraars krijgen optie 'opgeschoonde timeline'

Twitter is een geheel open netwerk waarbij iedereen iedereen kan volgen en tegen iedereen kan praten. Dat klinkt heel mooi, en dat vind ik ook, maar helaas heb je altijd mensen die daar misbruik van maken. Iedereen, maar vooral vrouwen en dan vooral vrouwen met een mening die ervoor uitkomen en celebs lopen het risico (!?)┬ánogal wat negatieve ‘bagger’ over zich heen gegoten te krijgen. Dat gaat soms zover dat men het platform verlaat en in enkele extreme gevallen leidde het zelfs al tot pogingen tot zelfdoding. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn! Daarom is Twitter recent gestart met een waar offensief tegen onverlaten. Verifieer users kregen vannacht een extra hulpmiddel!

twitter-verified-badge

Het team onder leiding van Del Harvey dat ‘abuse’ tweets oppakt en de verzenders verwijderd wordt verdrievoudigd, het rapporteren van misbruik is verbeterd en als je aangifte wilt doen heeft Twitter een rapportage gestandardiseerd. Maar celebs en andere ‘geverifieerde’ gebruikers kregen daar iets extra;s bij. Zij hadden al de optie om alleen tweets te zien van andere geverifieerde gebruikers, een soort ons kent ons timeline. Maar dat is eigenlijk niet zo heel sociaal; dus bedacht Twitter iets anders:

2015-03-23-15.18.191

 

Twitteraars met het blauw/witte vignet kunnen er nu voor kiezen om hun timeline te filteren en er alle bedreigingen, smadelijke, beledigende tweets uit te filteren alsof ze nooit bestaan hebben.

In eerste instantie dus alleen nog voor geverifieerde gebruikers, maar ik kan me voorstellen dat bij succes die breed uitgerold wordt; een soort filter/ mute op bepaalde termen in contact is heel goed denkbaar.

Overdreven? Ik denk het niet, kijk maar eens naar onderstaande video van een variant van ‘Celebs Read Mean Tweets’ van Jimmy Kimmel. In plaats van celebs lezen nu kinderen hun smaadtweets voor

Confronterend niet?

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Geverifieerde twitteraars krijgen optie 'opgeschoonde timeline'”

  1. Pingback: Geverifieerde twitteraars krijgen optie 'opgesc...

Comments are closed.