Geheime links delen via Twitter!

Enige tijd geleden was het bijna onmogelijk om via een Direct Message een link te delen. De reden hiervoor was dat Twitter in de achtergrond daarvan een systeem aan het inrichten was dat moest voorkomen dat kwaadwillenden via DM-spam twijfelachtige links steeds verder verspreiden. En ik moet zeggen dat het volgens mij aardig begint te werken… Tenminste; nu ik erover nadenk heb ik dat al enige tijd niet meer gezien. Als je een link wilde delen naar een website, dan moest die website eerst ‘whitelisted’ worden heb ik begrepen, en de meeste sites zijn inmiddels geïndexeerd dus bijna iedereen kan bijna alle links delen. Maar als je toch tegen een ondeelbare link aanloopt, dan vond ik een alternatief voor je!

Schermafbeelding 2014-07-21 om 09.52.30

Op de site privatize.io kun je namelijk links aanmaken die alleen gelezen kunnen worden door de mensen die je mentioned in de tweet met de link daarin…

Klinkt moeilijk, maar dat is het niet hoor.

Ik maakte een tweet waarin ik een drietal mensen noemde en daarin een link naar het bronartikel waar ik Privatize ontdekte:

Schermafbeelding 2014-07-21 om 10.19.52

Zoals je ziet wordt de url ingekort en de app telt de overgebleven karakters die je nog kunt gebruiken voor je boodschap. Daar loop je tegen de eerste ‘tekortkoming’ aan. Je moet iedere keer de link apart toevoegen als je de link met meerdere mensen wilt delen. Maar dat is een kleine hobbel.

Als je op tweet klikt wordt de tweet verzonden als normaal:

Als een ontvanger op de link klikt, moet hij of zij eerst zijn of haar account koppelen, daarmee ontdekt het platform of je wel echt gementioned wordt en dus de link mag zien…

bHKd7qpH.png-large

Na het versturen ontspon zich een interessant gesprek met @Jolante:

Dus waar Twitter ons probeert te beschermen tegen kwaadwillenden die zich specialiseren tegen mentionspam ontwikkelen anderen, onbewust waarschijnlijk, tools die dit weer mogelijk maken… Dus een kleine waarschuwing is op zijn plaats! Als je dergelijke links, herkenbaar door de eigen url-inkorter, krijgt van mensen die je neut kent of vertrouwd, dan kun je maar beter even controleren bij de verzender waarom die jou op de link wil attenderen via dit platform…. De tool is een website, maar aangezien die goed gebouwd is kun je hem ook als app op je iOS device saven:

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Geheime links delen via Twitter!”

  1. Pingback: Geheime links delen via Twitter! | Nice news | ...

Comments are closed.