'Geheime' handige feature van Twitter is terug! Of toch niet?

In juli van 2014 schreef Rick de Haan (@RickDus) op Twittermania over een optie die hij ontdekte in zijn settings die het mogelijk maakte om van iedereen die jou volgt DM’s te ontvangen. Dat klinkt simpel, maar eigenlijk was dat geheel tegen de principe’s van Twitter! Tot dan was het alleen mogelijk een DM te sturen aan de mensen die jou volgden, als die terug wilden DM-en dan moest je terugvolgen. Maar met de nieuwe optie hoefde dat niet meer.

twitter-dm-nofollow

De optie was, mijns inziens, heel makkelijk, bijvoorbeeld voor webcare doeleinden. Ik had hem zelf aangezet en daardoor kon ik DM’s uitwisselen met mijn volgers die vragen hadden, zonder dat ik ze terug hoefde te volgen om te kunnen antwoorden.

Als ik ze dat liet doen werd er altijd een beetje vreemd op gereageerd, de optie was behoorlijk onbekend.

Maar zoals wel vaker bij experimenten werd het experiment gestopt. tenminste; de optie verdween uit de settings. Maar omdat ik hem aan had gezet bleef de functionaliteit wél werken! Ik kon het dus niet meer uitzetten.

gelukkig had ik daar ook geen behoefte toe. De gevreesde toename van DM-spam bleef uit en ik maakte er regelmatig dankbaar gebruik van.,

Maar wie schets mijn verbazing toen ik gisteravond onderstaande mention kreeg:

De optie was terug! Nadere bestudering liet zien dat dat inderdaad ook bij mij zo was: Schermafbeelding 2015-03-21 om 09.31.29 Maar er is wel iets veranderd, maar daarvoor moet je de oorspronkelijke tekst uit 2014 erbij halen: DM-iedereen-UK Allereerst werkt de functie niet bij Groeps-DM dat Twitter pas recent introduceerde. Maar de laatste zin vind ik intrigerend…. Blijkbaar werkt het slechts eenmalig en als je het uitzet, dan kun je het niet meer aanzetten! En Peter ontdekte dat die zin er in de Nederlandse settings niet bijstaat:

Maar vanmorgen ontdekte ik weer iets… Op alle andere accounts die ik beheer, en waar ik de optie vroeger niet aangezet had of die ik pas later aanmaakte, is de setting niet terug te vinden.

Ik denk dus dat Twitter hiermee mensen die het ooit aangezet hebben de mogelijkheid heeft gegeven om de optie uit te zetten. Daarna verdwijnt de instelling en kun je hem niet meer terugzetten.

Zoals je las vind ik het eigenlijk wel makkelijk, dus ik laat et aanstaan. Maar ik ben wel benieuwd of jullie het uit gaan zetten nu, of dat je het graag gehad had willen hebben!

Naschrift:

Rick laat weten dat die laatste zin er toch staat in Nederlandse settings

  

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3 comments on “'Geheime' handige feature van Twitter is terug! Of toch niet?”

  1. Pingback: Twitter 'No Follow Back'-DM functie is terug van weggeweest | /cc Couwenbergh Communiceert

  2. Pingback: Twitter ‘No Follow Back’-DM functie is terug van weggeweest | Herman vindt…

  3. Pingback: 'Geheime' handige feature van Twitter is terug!...

Comments are closed.