'Favven' op Twitter werd zojuist veel leuker

‘Favven’, een tweet als favoriet markeren, is één van de minder gebruikte onderdelen van Twitter. Dat komt mede omdat favven door verschillende mensen op verschillende manieren gebruikt wordt. Het is geen ‘eenduidige’ actie zoals ‘Liken’ op Facebook. Sommige mensen favven een tweet omdat ze hem leuk vonden, anderen -waaronder ondergetekende- gebruikt faveur als een ‘lees later’ feature. Maar hoe je het ook gebruikt, nadat je vandaag de app op je iPhone vernieuwd hebt (er is dus een update) ga je er veel meer plezier aan hebben!

Twitter-Star

Twitter heeft namelijk de actie van favven voorzien van een animatie…!

Klik op de afbeelding in de tweet om de animatie te starten.

Op zich natuurlijk geen wereldschokkende aanpassing, maar misschien wel een die favven als actie meer gebruikt laat worden. En ik zie de laatste tijd al veel vaker dat tweets gefavt worden. dat begon toen Twitter de notificatie tab opende waar je ziet of een tweet gefavt wordt.

Dat is voor zakelijke gebruikers ook interessant, als je tweets gefavt worden door je huidige volgers, dan lopen ze grotere kans om te voorschijn te komen bij accounts die jouw volgers volgen als ze tweemaal hun timeline refreshen zonder dat er nieuwe tweets zijn. Iets wat vaker voorkomt bij newbies die nog niet zoveel mensen volgen, en dat kan een zeer interessant doelgroep voor je zakelijke activiteiten zijn.

In de voorbeeldtweet zie je een kleine versie, maar The Next Web maakte een grotere animatie:

Update: niet voor alle iOS apparaten, maar blijkbaar alleen iPhone:

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •