De 'ware' reden waarom Twitter TwitPic redde?

Afgelopen tijd werden de gebruikers van TwitPic in spanning gehouden. Twitter had te kennen gegeven dat de voorloper van bijna alle fotosharing diensten de naam moest wijzigen als ze die wilden registreren. Wat daarna plaatsvond was een rit op een achtbaan. TwitPic zou sluiten, oh nee, er was een investeerder, oh nee toch niet, ze sluiten echt, download snel al je foto’s, oh wacht… twitter neemt TwitPic over en zal de dienst als archief in stand houden! Yeah! Twitter to the rescue zo leek het. Maar wacht eens; was er niet een andere reden waarom Twitter TwitPic ‘in de lucht wilde houden’. Met de oorspronkelijke url’s van de foto’s intact…

Schermafbeelding 2014-10-28 om 08.11.45

Op 15 januari 2009 had Twitter zijn ‘moment of fame‘ en brak het door naar het grote publiek door een gebeurtenis die je in de hoofdafbeeling ziet, natuurlijk kan ik de tweet tegenwoordig ook embedden:

Een vliegtuig maakte een noodlanding in de Hudson rivier en iemand op een veerpont die te hulp schoot had een Twitteraccount en maakte en deelde de foto.
Het was Twitters eerste kennismaking met ‘Breaking News’ op het platform.

Maar de opsteller van de tweet deelde de foto via TwitPic:

Schermafbeelding 2014-10-28 om 08.18.40

 

En dat zou wel eens de ‘ware’ reden kunnen zijn waarom Twitter TwitPic, en misschien wel deze ene tweet met deze ene foto, online wil houden. De gebeurtenis is beschreven in talloze blogs, nieuwssites en boeken. Als TwitPic zou sluiten zou deze tweet (en alle andere tweets die een link naar een foto op TwitPic bevatten) 404 Page not found gaan genereren. Voor het gross van die foto’s vervelend voor de eigenaar, maar niet echt iets waar twitter wakker om zou liggen.

Maar hun ‘defining moment’ op een 404 laten eindigen is misschien zo’n vervelende gedachte geweest dat ze dachten dat het beter zou zijn om het platform zoals het nu is in stand te houden. De app wordt wel verwijderd en er kunnen ook geen nieuwe foto’s meer geplaatst worden.

Maar gelukkig blijft dit stukje Internet geschiedenis behouden voor het nageslacht.

“Hudson, we have solved the problem’

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “De 'ware' reden waarom Twitter TwitPic redde?”

  1. Pingback: De 'ware' reden waarom Twitter TwitPic redde? |...

Comments are closed.