Voor Twittermania, waar ik bijna dagelijks voor schrijf, recenseer ik regelmatig nieuwe tools en sites die te maken hebben met Twitter. Een van die tools betrof Buffer, een handig hulpmiddeltje voor mensen die hun contentlinks graag over de dag verspreid over de verschillende netwerken verspreiden. Vandaag mocht ik meedoen met de beta-test om de eerder aangekondigde toevoeging van LinkedIn te proberen.
In bovenstaande afbeelding zie je de nieuwe layer zoals je die krijgt als je buffer via de plug-in van je browser activeert. Buffer is er naast de plug-in ook als widget en apps. Zoals je ziet kun je een link naar een webpagina ook posten naar LinkedIn naast Twitter en Facebook.
De mogelijkheid is er nog niet voor iedereen, maar ik reageerde op een tweet van bufferapp gister en mocht meespelen:
Hi! Want to try out Buffer for LinkedIn? We are testing with a selected few. Just retweet this Tweet and I’ll hook you up! 🙂 – Leo
— Buffer (@bufferapp) February 6, 2012
@bufferapp Yes Please! Missing link 😉
— Herman Couwenbergh (@Hermaniak) February 6, 2012
@LilithElina @Hermaniak Hi Herman and Sarah, you’ve access to LinkedIn, just try adding another account! Let me know any thoughts! 🙂 – Leo
— Buffer (@bufferapp) February 6, 2012
Op de website van Buffer kun je, net zoals je gewend bent van de dashboards van Twitter en Facebook, ook de tijdslots instellen waarbij de volgende update uit je buffer geplaatst moet worden. Door die te koppelen aan je bit.ly account krijg je overzichtelijke samengevoegde statestieken.
In de tool kun je elke update nabewerken:
Nadat je update verstuurd is zie je hem terug in de analyse onderdelen voor elke update apart:
Maar let op! Gebruik van tools als Buffer zijn niet zonder risico, zonder strategie achter je updates ben je gauw verleid om alles maar overal te posten. Maar zoals ik al eerder uitgebreid op Twittermania uitlegde vind ik dat een zeer slecht idee.
Gebruik een tool als Buffer dus alleen om je zorgvuldig per netwerk bepaalde update te spreiden over de dag; in plaats van bijvoorbeeld allemaal in korte tijd ’s ochtends als je je rss feeds/ nieuwsbrieven of andere contentbronnen aan het raadplegen bent voor je je dag begint. Of allemaal ’s avonds voor het slapengaan. Op die manier krijg je over het geheel genomen meer bereik.
Ik weet dat niet iedereen achter het gebruik van dergelijke tools staat, maar persoonlijk vind ik ze erg handig als je niet, zoals ik, de hele dag online kunt zijn om je status bij te werken. Zolang je maar bedachtzaam te werk gaat en niet voor de makkelijke manier kiest en alles overal spamt. Dan loop je alleen kans om bijvoorbeeld op twee van de drie netwerken ontvolgt te worden door me als ik je overal steeds weer hetzelfde voorbij zie komen.