Het levensverhaal van Whitney Houston via LBS storytelling

Ik ben een liefhebber van ‘verhaaltjes’. Verhalen houden je bij de materie betrokken en hebben veel meer zeggeingskracht dan je in eerste instantie zou vermoeden. recent mocht ik tijdens Trendsfactory een lezing van Rob Prass bijwonen en die vond ik zeer inspirerend, hij koppelde verhalen vertellen aan gamification. Een zeer interessante invalshoek omdat de beste games ook vaak verhalen bevatten die meerdere lagen bevatten. Zo kan iedereen, newbie, ervaren of expert, steeds weer iets nieuws uit het spel halen. Over ROI (zowel return on Investment alsook return of Involvement) gesproken. vanmorgen zag ik een ander mooi voorbeeld over ‘storytelling’ die als een mashup werkt: The Life & Deatch of Whitney Houton in LBS on Google Maps.

De credits voor dit bericht moet ik eerst egven aan Joost geurtsen, het was zijn tweet die me de site deed ontdekken:

Benieuwd naar wat ik zou gaan zien bezocht ik de link en was direct getroffen door het idee! De maker verteld het levensverhaal van Whitney Houston, tot zover niet heel erg spannend. Bijna iedere zichzelf respecterende nieuwssite was ‘op’ Whitney gedoken. Op het andere blog waar ik voor schrijf scoorde het zondagochtend artikel “Bijna 2,5 miljoen tweets in een uur over dood Whitney Houston” die dag zelfs de eerste plaats in de Week Top 5. Dus het was binnen nog geen dag het meestgelezen artikel die week. iets wat ik nog niet eerder zag.

Maar zoals gezegd is deze site anders, het combineert een aantal leuke zaken die mening fan zal aanspreken.

  • Allereerst natuurlijk het levensverhaal van Whitney Houston zelf,
  • gecombineerd met de LBS locaties waar wat zich afspeelde geprojecteerd op Google Maps,
  • daar waar mogelijk voorzien van YouTube video’s die de gebeurtenissen illustreren.

Als je dat nog niet gedaan hebt moet je de site echt even bezoeker, je hoeft niet van Whitney Houstons muziek te houden, ook zonder is de site het meer dan waard.

Natuurlijk zijn er verbeteringen mogelijk, makkelijk. Maar bedenk wel dat dit geen product is van een stel goedbetaalde programmeurs, maar van iemand  die het leuk vind om MashUps te maken met behulp van Google Maps. En dat doet hij/ zij erg mooi!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden