Website die eindelijk van Instagr.am iets sociaals maakt

Heb je een iPhone? Zit je op Twitter? Houd je wel van beeld? Als je deze drie vragen met JA beantwoord hebt dan is de kans groot dat je een Instragr.am app hebt en regelmatig foto’s maakt, bewerkt en publiceert. Instagr.am is een fotoapp waarmee je nadat je foto’s ermee gemaakt hebt je er filters erop los kunt laten, commentaar en een gps lokatie aan toe kunt voegen en daarna posten op verschillende sociale netwerken als Twitter, Flickr, Tumblr, Posterous, Facebook of FourSquare. Het probleem vond/ vind ik alleen dat de makers van de app elke sociale netwerkmogelijkheid nalaten. Een Instag.am post ziet er op Twitter zo uit:

En dat terwijl een dergelijke app perfecte mogelijkheden biedt voor interactie, sociaal uitwisselen, delen, enz. Ín de app kan dat wel, je kunt commentaar geven op andermans foto’s, elkaar volgen, foto’s liken enz.

Ik ben best wel fan van Instag.am en gebruik het regelmatig. De afgelopen tijd heb ik als experiment Daily Shoe Shots gemaakt, die werden dus ook naar mijn posterous site gestuurd en daar voegde ik ze weer bij elkaar door er een tag aan te hangen.

Omslachtig, kan beter. Ik was dan ook blij dat iemand die ik kende van Twitter (@Jolante) een link gaf waarmee je in 5 seconden een webalbum van al je Instagr.am postings kon maken. Dat zag er al veel beter uit:

Maar nog steeds: geen interactie, geen commentaren, geen liken, niemand te volgen; kortom: nog maar weinig sociaals.

Daarom was ik ook blij verrast toen een andere Twitter kennis (@salventius) met een nóg betere manier kwam om Instagr.am foto’s te publiceren op het web.

Via zijn link gaan we weer een stapje verder:

De mogelijkheden van de app zijn hier verplaatst naar het web, je kunt via kleine knopjes alle verschillende formaten van de foto oproepen, je kunt zien welke filters er zijn toegepast, je kunt zien hoeveel ‘likes’ een foto heeft je kunt de commentaren lezen en commentaar geven. Ik weet nog niet of commentaren van de site ook in de app komen, dus als iemand zo vriendelijk wil zijn om via de website deze foto van commentaar te voorzien kan ik dat ook testen. Op mijn eigen foto’s commentaar geven vind ik een beetje …. ehh, nou ja, Not Done zeg maar.

Bedacht net dat ik dus ook op iemands anders foto commentaar kon geven en dan in de app kijken of dat werkt… Het Werkt!

Maar nog steeds mis ik zaken; dus kom op Instag.am, jullie hebben in één maand tijd 1.000.000 fans aan je weten te binden, doe er iets mee, maak ons een community, in de app, maar ook online, en maak aub voor die anderen ook een variant van de app, niet iedereen (wel bijna) heeft een iPhone.

Naschrift: Via Twitter kreeg ik nog een tip van een andere Instagr.am toepassing voor feestjes: InstaPrint!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden

1 reactie on “Website die eindelijk van Instagr.am iets sociaals maakt”

  1. Pingback: Nieuws over Qwiki en Instagr.am « Herman vindt…

Reacties zijn gesloten.