Waar zijn mijn Klout +K's gebleven?

Afgelopen nacht heeft rankingtool Klout de topics van iedereen geüpdate. Op zich een begrijpelijke stap. Als je onderzoekt waar iemand invloedrijk in is, dan lijkt het me niet meer dan logisch dat je van tijd tot tijd dat onderzoek herhaalt en eventuele wijzigingen in invloed verwerkt. Op die manier stijgt en daalt je Kloutscore ook aan de hand van je activiteit op de social media. Maar bij het wijzigingen van de Topics heeft Klout volgens mij iets over het hoofd gezien!

Zoals je hierboven ziet heeft Klout voor mij bepaald waar ik invloedrijk in zou zijn. Waarom Beer er tussenstaat is mij overigens een raadsel? Maar okay, over mobileme ben ik ook niet invloedrijk, dat heb ik zelfs niet. De verdere topics zijn:

Toen ik dit lijstje zag viel me iets op, waar zijn alle +K’s gebleven die ik tot nu kreeg? Het waren er niet overdreven veel, maar ze zijn nu wel weg. Klout heeft altijd beweerd dat die geen invloed hebben op ranking, maar om ze nu gewoon weg te gooien. Waarom zou ik ze dan eigenlijk nog weggeven, de ontvanger heeft er blijkbaar toch niets aan, en Klout geeft er ook geen waarde aan?

Waarom niet bij als bij andere metrics een timeline, met daarop wanneer je van wie op welk moment +K’s kreeg? Dan zouden ze die na verloop van tijd en wat tweaken van de algotitmes wellicht zelfs mee kunnen spelen in je overall Kloutscore!

In een artikel dat ik gisteren schreef voor Twittermania.nl: Crowdbooster geeft nu ook volgtips op Kloutscore-basis, opperde ik nog dat de volgsuggesties van Crowdbooster niet alleen op Kloutscore gebasseerd zouden moeten zijn, maar ook op overeenkomsten in topics, en dan pas Kloutscore. Maar als je topics veranderen, zonder gearchiveerd te worden, weet ik niet of dat dan nog wel klopt.

Naschrift: er komt een nieuwe topic page aan, hopelijk neemt dat mijn bezwaren weg!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 comment on “Waar zijn mijn Klout +K's gebleven?”

 1. ruben

  Scherp.

  Sowieso wel wat moeite met klout. Als in, wie maakte ze autoriteit en wat heeft toevoegen/deleten van gekoppelde accounts voor effect op je score. Vragen die ze zelf in chats of comments op FB netjes niet beantwoorden. je zou haast denken dat het ze om je data te doen is 😉

  Ze ‘zitten’ zelfgezegd op engagement. Maar, hoe werkt dat op YouTube? Dien je daar enorm veel video’s te uploaden, veel duimpjes te geven of veel reacties te plaatsen?

  Ofwel, ik laat klout de klout en doe vooral wat ik leuk vind. daar mag klout dan op zijn beurt best wel iets van vinden, no point 🙂

Comments are closed.