Vine telt -en toont- tegenwoordig 'views' als loops

Een redelijk nieuwe trend die steeds meer ingang vind is socialvideo! Tijdens de laatste Social Media Inspiration Day hield ik er een keynote over en op Apostle deelde ik er een blogartikel over. Maar een ‘manko’ van Vine (mijn favoriete app) was dat je eigenlijk volledig ‘blind’ was waar het effectmeting beroof. Er waren amper stats over te vinden. Dat is gisteren veranderd toen Vine het platform en de app vernieuwde met ‘loops’!

In bijgaand screenshot van mijn Vine profielpagina¬†zie je al twee vermeldingen van ‘loops’. Allereerst links bij mijn bio staat 6,459 loops. Dat is het cumulatieve aantal loops dat mijn Vine updates gegenereerd hebben. En onder de laatste Vine zie je dat de Vine die ik maakte tijdens Facebook Marketing Congres 97 loops.

Vines kun je via Twitter delen en afhankelijk van het onderwerp en de tijd en de hashtags die je erbij gebruikt krijg je meer of minder ‘views/ loops’.

Dat zie je goed als je onderstaande embedde versie:

Oeps, blijkbaar ondersteunt dit WP-theme geen embedde Vines, dus maar een screenshot…

Hier maakte ik een Vine van de livestream van de hashtag #ESF14 om te illustreren dat Twitter als tweede scherm bij de tv uitzending ontplofte.

Ook in de app wordt dat na de laatste update getoond:

De nieuwe meetmethode werkt pas sinds 3 april van dit jaar, Vines die voor die tijd gemaakt werden krijgen daarom een + teken erbij gezet om aan te geven dat niet alle views zijn geteld.

Maar is dit een betrouwbaar cijfer?

Cijfers, zeker in socialmedia monitoring, zijn altijd een beetje verkeerd. Alsof het om getallen gaat! Daarnaast kun je embedde Vines zo instellen dat ze automatisch afspelen. De embedde versie die zojuist aan je blikveld voorbij ging heeft dus al meerdere keren geloopt terwijl je dit artikel bekijkt, maar tellen die allemaal mee? Heb je ze allemaal gezien, of alleen even in het voorbijgaan gekeken? (de afbeelding loopte dus niet!)

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •