Twitter verwijdert #wk2014 avatars na oproep FIFA

Toen ik vanmorgen mijn timeline las om het einde van #BraCol na te lezen vielen me een paar dingen op: Nymar exit met gebroken ruggenwervel, scheids corrupt en FIFA laat Brazilië winnen. Blatter en consorten staan nu niet bekend om hun verering van ‘Fair Play’ als het op de eigen belangen komt; maar wat ze gisteravond Twitter lieten doen getuigde weer eens van een sterk staaltje ‘de verkeerde pakken’ (en niet in eigen boezem kunnen kijken).

In bovenstaande afbeelding zie je een officieel account van de FIFA, hoe ik dat weet zonder dat het verifieer is? Omdat het nog steeds een officiële logo op de plek van de avatar heeft staan. De Fifa heeft namelijk besloten dat alle fans en fan-accounts die waar dan ook een officieel logo gebruikten criminele misbruikers zijn en aangepakt moeten worden:

 

Bovenstaande afbeelding is van een account dat met naam genoemd wordt in een ‘order to takedown

Natuurlijk moet je als merk je merkrechten beschermen, maar de FIFA heeft al meermaals laten zien dat ze daarbij fans en misbruikers op één hoop gooit. En ik kan me vergissen, maar volgens mij is er een groot verschil tussen een copyrightschender die over de rug van merk mee probeert te liften op een evenement en daar daar geld mee probeert te verdienen en een fan die enthousiast zichzelf hult in de ornamenten van zijn fandom…

Sommige accounts hebben zich maar helemaal gerebrand in iets waar de FIFA niets over te zeggen heeft:

Of ze hotlinken naar de officiële logo’s:

Benieuwd of Blatter cs de volgende WK ronde gaat halen, en of dat iets zal uitmaken of niet…

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter verwijdert #wk2014 avatars na oproep FIFA”

  1. Pingback: Twitter verwijdert #wk2014 avatars na oproep FI...

Comments are closed.