Twitter lanceert Periscope, de #Meerkat killer, ik mocht testen

Vorige week kreeg ik een mailtje van TwitterNL met de vraag of ik mee wilde testen met twitters nieuwe streaming video app Periscope (alleen nog in de AppStore). Twitter nam Periscope over ongeveer tegelijkertijd dat Meerkat op SXSW enorm veel aandacht kreeg, dus natuurlijk wilde ik dat! Ik mocht er echter niets over schrijven; maar omdat vanmorgen de app live kwam in de App Store mag ik nu mijn eerste ervaringen met jullie delen…

Screen_Shot_2015-03-25_at_7.05.30_PM.0

Periscope is zoals gezegd een app waarmee je live video kunt streamen. De stream kan via een tweet gedeeld worden met je volgers (vanaf 15.00 uur vanmiddag open!) zodat jouw Twitter volgers je live broadcast kunnen meekijken.

Als je de app voor het eerst download moet je je Twitteraccount eraan koppelen, je ziet wie er al aanwezig zijn en kunt makkelijk die mensen toevoegen. (iets dat Meerkat ook heel even had).

periscope setting

Qua design en interface vind ik Periscope veel prettiger ogen en voelen. Maar ik zeg erbij: dat is subjectief.

Als je aan het streamen bent kun je met je kijkers praten via de microfoon van je telefoon, je meekijkers kunnen via tekstberichten terugpraten.

Het mooie van Periscope is dat nadat je broadcast/ uitzending voltooid is die direct opgeslagen kan worden (optioneel dus) en daarna direct on demand beschikbaar is.

Als je dat via Meerkat wil bereiken moet dat via een omweg door de hashtag #Katch doen waardoor een ander platform het gebrekkig op YouTube plaatst. dan is dit toch wel een heel groot voordeel.

Periscopen laat in de app zien hoeveel mensen er live meekijken en na afloop krijg je feedback via stats:

PeriscopeEndBroadcast

En de interactie tijdens de uitzending beperkt zich niet alleen tot tekst. je kunt iemand ‘hartjes geven’! En onder de betatester was de eerste grote vraag hoe!

Dus hierbij de oplossing: Hartjes geef je door op je scherm te tikken tijdens het kijken! De broadcaster, en iedereen die bekijkt, zien dan gekleurde hartjes, echter niet wie ze gaf.

Periscope voelt voor mij ‘fijner’ dan Meerkat. Natuurlijk zijn er nog wel verbeterpunten. Zo krijg je soms wel erg veel push notificaties, daar zou een bepaalde selectie op moeten plaatsvinden.

Periscope is nu beschikbaar voor iPhone, dus Android gebruikers moeten nog even wachten…

Wie echter het boek De Cirkel van Dave Eggers gelezen heeft herkent wellicht SeeChange erin (ook Meerkat ed). Dat werpt een vraag op… Maar die geef ik nog niet weg 😉

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter lanceert Periscope, de #Meerkat killer, ik mocht testen”

  1. Pingback: Twitter lanceert Periscope, de #Meerkat killer,...

Comments are closed.