Tumblr en Vine werken nu samen!

Okay, ik schrijf hier heel erg vaak over Twitter, puur en alleen omdat dat nu eenmaal mijn favoriete speelplaats is; maar dat is niet de enige plek waar ik me op socialmedia mee vermaak. Ik ben bijvoorbeeld ook meer fan van Vine, in plaats van de 15 seconden video’s die Instagram ons laat maken, en daarnaast heb ik ook een Tumblr account. Toegegeven, daar ben ik niet zo heel actief, maar een nieuwe feature die Tumblr voor Vine geïmplementeerd heeft zou daar wel eens verandering in kunnen gaan brengen…

vine-tumbling

Tumblr laat je namelijk vanaf nu Vine video’s delen!

En natuurlijk deelde @Vineapp in de vreugde:

Als je nu dus een Vine video maakt, dan kun je de url van die video als ‘video-update’ op Tumblr plaatsen en die update delen.

Maar waarom?

Toen Facebook Instagram kocht was Jack Dorsey zeer ontstemt. Zo ontstemt zelfs dat dat de laatste dag was dat hij een Instagram foto plaatste (daarvoor deed hij dat bijna dagelijks!). Want wat bleek, Twitter had ook een bod op Instagram uitgebracht, maar Mark kwam daar met een whopping 1 miljard overheen.

“Dat nooit meer!”, moet Jack gedacht hebben, want niet lang daarna kocht Twitter Vine. De eerste app waarmee socialvideo bij het grote publiek een beetje in gebruik kwam. Zoals we inmiddels weten kwam Instagram daarna met 15 seconden video als optie. En Twitter schakelde de card-optie van Instagram uit zodat die foto’s niet inline in Twitter bekeken kunnen worden maar alleen via de eigen url in een externe (of app interne) browser.

Maar het delen van Vines op Facebook werd onmogelijk gemaakt. Ja, vanuit Vine kun je Facebook aanvinken om te delen, maar werken doet het niet.

Daarom is de omweg via Tumblr misschien wel het ei van Columbus! Tumblr video’s worden helaas niet inline in Facebook getoond, dus als je je Vine video als Tumblr deelt wordt het een plaatje, en als tweet speelt hij ook niet automatisch…

En op Facebook:
Schermafbeelding 2014-07-13 om 09.32.39
Misschien dat de app binnenkort de optie krijgt om Vines rechtstreeks op Tumblr te delen, en dat de Card technologie dan ook voor Tumblr gaat werken.

Zoals het nu in elkaar steekt is het meer een proof of concept dat het in theorie wel werkt, maar in de praktijk niet heel erg zinvol. Alleen de manier waarop de Tumblr/Vine op FB komt is een verbetering. Maar om daar alleen de omweg voor te bewandelen is een beetje veel van het goede… Voor mij dan. Misschien zat jij er al lang op te wachten.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Tumblr en Vine werken nu samen!”

  1. Pingback: Tumblr en Vine werken nu samen! | Nice news | ...

Comments are closed.