Nieuwe trend? App maakt een #selfee in plaats van een #selfie

De kans dat je niet weet wat een Selfie is schat ik erg klein in, niet voor niets werd het vorig jaar het ‘Woord van het Jaar’ en inmiddels kennen we vele varianten. Van de #zwerfie (voor weggooien zwerfvuil), via #stemfie (in het stemhoekje), en #shelfie (voor een boeken-/ platenplank) kwamen we zelfs #spellfie‘s tegen waarbij mensen zich fotografeerden tijdens de National Spellingtest in de VS! Er zijn tegenwoordig zelfs speciale apps voor (Justin Bieber investeerde er zelfs in één daarvan). Afgelopen weekend ontdekte ik een nieuwe app die daar gebruik van maakt, maar met een twist: Selfee!

De site zegt nog steeds ‘Coming Soon’, maar je kunt de app al wel downloaden in de iTunes Store.

Wat is het?

Selfee is een app die een foto combineert met een gesproken video. Als je de app download en start moet je eerst een foto uit je bestaande fotoalbum kiezen. Die komt eerst in beeld en je kunt zelf kiezen hoelang.

Als je dat gedaan hebt ga je naar het volgende scherm, dan opent zich de frontviewcamera van je iPhone en kun je die foto becommentariëren. Het resultaat is een video die eerst de foto toont, en daarna fade naar je gesprekken boodschap.

Daarna kun je de video delen via Twitter, Facebook en zelfs Instagram!

Natuurlijk probeerde ik het even en hieronder het resultaat:

De Selfee wordt dus gepost naar YouTube en je kunt hem vanuit daar ook los embedden:

Op zich grappig, maar ik mis toch wel wat. Zo deelde ik de selfee in de veronderstelling dat ik er nog commentaar aan kon toevoegen voor de tweet, helaas dat ging niet. Jammer, zo krijgt mijn uiting geen duiding en kan degene die hem in de timeline voorbij ziet komen er niet veel mee.

Maar aanzien ze op YouTube dus een eigen kanaal hebben kun je daar al alle (58!, ik ben weer een beetje vroeg geloof ik) selfees van anderen bekijken.

Ik speel nog even door, maar ben wel benieuwd of jullie hier iets in zien…

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •