LOL, vermijd je Foursquare 'vrienden!

Social Media is helemaal ‘da bomb’ tegenwoordig. Tenminste als we de paarse broeken mogen geloven. Nu ben ik niet zo van hijgerig achter hypes aanlopen, maar de mogelijkheden van social media zijn wel iets heel nieuws en tegelijkertijd oud en vertrouwd.

Zoals altijd, als je geen idee hebt wat je er moet/ wilt; blijf er dan weg, ga eerst denken en dan doen!

Zo dat waren de intelligente opmerkingen vooraf; dan nu de lol > Iedereen die zich een beetje verdiept in social media kent Twitter, Facebook, Hyves en wellicht nog een paar van dergelijke community’s. Wie al wat dieper in de materie duikt ontdek LBS (Location Based Services) als Foursquare en Feest.je (die laatste wil maar niet van de grond komen overigens). Tools die het mogelijk maken om online en offline met elkaar te combineren. Wehkamp biedt bijvoorbeeld korting op een Miele wasautomaat als je die bestelt als je voor de It’s of Harense Smit staat! (Vreemde url van de Harense Smit overigens???? Een website plaatsen op poort 80? WTF?)

Dus LBS zie ik nog wel leuke dingen gaan doen in de toekomst, daar zal ik wel eens een compleet artikel aan wijden, maar nu niet. Nu is het tijd om 4sq zoals het ook heet iets verder te ontleden. Je kunt dus op locaties ‘inchecken, wie vaak incheckt wordt de Burgemeester daar en zaols het een goed social media app betaamt kun je al je echte en virtuele vrienden uitnodigen en spammen via Twitter en Facebook.

Ik hoorde ooit iemand zeggen dat je pas gearriveerd bent als je geparodieerd wordt. Nou, dan is 4sq gearriveerd, want ik heb de parodie gevonden: Avoidr.com!

Ontloop je vrienden met Avoidr

Ontloop je vrienden met Avoidr

Op de website van Avoidr koppel je met je Foursquare via OAuth, lekker makkelijk en veilig, en vervolgens kn je per ‘vriend’ van 4sq aangeven of je ze wel of niet wilt ontmoeten. Kies je voor niet, dan waarschuwt Avoidr als je ergen sdreigt in te checken waar ze ook zijn.

rank je vrienden

Friend or foe?

Briljante uitvoering moet ik zeggen. En ook als je niet van LBS of social media houdt de moeite waard. De introfoto is namelijk elke keer anders, maar altijd prachtig 😉

Dank aan @Rutgertuit die me wees op de tweet van @Avinash Kaushik

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •