Leaf: nieuwe socialmedia analyticstool met vele mogelijkheden…

De wereld van de analysetools is al enige tijd behoorlijk stabiel; nieuwe spelers treden nog maar amper toe en ‘gratis’ speeltjes zijn er al helemaal bijna niet meer nieuw te vinden. Bijna is het belangrijke woord in de voorgaande zin, want ik speel al sinds enige tijd met Leaf van Anctu. En die is nu eindelijk uit beta gekomen!

Leaf is een app die meerdere dingen op verschillende plaatsen doet, maar die wel allemaal met socialmedia te maken hebben.

Allereerst zegt het je in je timeline hoe betrouwbaar een bepaalde tweet van iemand is; het doet dit door achter iemands naam in de tweet een schaalverdeling te tonen, je kunt daarna zelf meebepalen of je het met de score eens of oneens bent en daarmee het systeem mee helpen te leren:

Maar Leaf kan veel meer, veel veel meer kan ik wel verklappen.

Leaf analyse

Leaf analyseert namelijk ook alle Twitteraccounts en geeft dat weer op de profielpagina’s van die mensen… We zitten dus nog steeds op Twitter.com zeg ik er even bij!

Allereerst een score van het gemiddelde aantal tweets, de KloutScore. Hecht daar echter niet teveel waarde aan. Zoals @klup van PeerReachhieronder stelt di die vrij gemakkelijk te manipuleren:

Maar de analyser houdt daar niet bij op, je kunt nog naar beneden scrollen om meer te ontdekken.

Engagement rate en je ‘beste’ mentions van de laatste tijd (nog bedankt voor de opsteker Erwin!)

Maar we zijn er nog niet! Je kunt nog meer info opsteken als je verder naar beneden scrollt:

Je tweet frequentie en je eigen toptweets.

En als je denkt dat dit al heel aardig is, dan ben ik het met je eens. Maar dat is nog niet alles, zoals ik al eerder aanhaalde doet Leaf dat voor alle accounts!

Dus ik keek ook even naar de jarige Jochem Koole:

En nog steeds is Leaf niet klaar met me te vertellen wat het allemaal kan opvissen uit mijn socialmedia activiteiten en netwerk. Er is namelijk ook een eigen pagina op Anctu waar een compleet platform me nog meer weetjes gaat geven!:

Maar zoals je ziet is dat nog ene beetje ‘leeg’, daar komen we dus binnenkort nog een keer op terug.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •