Hoe ‘goed’ is jouw LinkedIn profielfoto” test hem gratis!

Je profielfoto op LinkedIn, maar ook op andere sociale platformen, is vaak het eerste wat men van je ziet. En je hebt maar één kans voor je eerste indruk. Daarom is belangrijk dat jouw eerste indruk positief is, zeker op een zakelijk netwerk als LinkedIn! Maar wat is ‘goed’? Daar kan Snappr je bij helpen; zij hebben een gratis Photo Analyzer die razendsnel jouw profielfoto analyseert en constructieve feedback geeft hoe die te verbeteren…

Profielfoto dummy

Je LinkedIn profielfoto

Hier zie je mijn profielpagina op LinkedIn:

Mijn profielfoto op LinkedIn

Naast de achtergrondfoto is mijn ‘selfie’ het meest in het oog springende. Ik ken de basisregels: lachen, vriendelijk kijken, professionele uitstraling, etc. Niet voor niets laat LinkedIn via de app tegenwoordig je profielfoto bewerken. Maar een goede foto is meer, daarom legde ik mijn profielfoto voor aan Snappr en dit was het resultaat…

Snappr Profielfoto Analyse

Als eerste krijg je een soort algemeen oordeel; mijn score van 72 uit 100 vind ik best wel acceptabel. Maar als je verder scrollt, dan krijg je extra info! Per onderdeel en subonderdeel krijg je inhoudelijke feedback!

Je gezicht is, natuurlijk, het belangrijkste. Die krijgt 3 subsecties: glimlach (meer mondhoeken omhoog Herman!), kaaklijn en ‘squinch’, de mate waarin je ogen meelachen.

De algehele compositie is het volgende onderdeel van je avatar die onder de loep gelegd wordt. Zoom vertelt je of je zichtbaar genoeg bent. Rule of Thirds is de positie van het belangrijkste onderdeel. Onze bekende schilders gebruikten die al. Als laatste onderdeel staat de achtergrond van je profielfoto centraal. Daar zou voor mij heel wat winst te halen zijn.

Het laatste, en meest uitgebreide, onderdeel van de analyse van je foto betreft de ‘editing’ opties. Beginnende met de helderheid, het contrast winstpunt 2), de scherpte van de foto, de verzadiging en als laatste de kleurbalans.

Al met al ben ik niet ontevreden over de verschillende feedback die ik kreeg. Komende week eens kijken hoe ik die minpuntjes het best aan kan passen.

Benieuwd hoe jij uit de test kwam! Durf jij jouw resultaat url in de comments te delen?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •