COOL! Robot gaat via socialmedia door Canada liften

Robots, of ze nu fysiek zijn of puur als software ‘leven’ worden steeds beter. Experimenten her en der in de wereld tonen aan dat mensen vaak niet merken dat ze online met een robot praten in plaats van met een echt persoon. De recente ‘doorbraak’ in de Turing Test is daar een voorbeeld van. Robots zijn tegenwoordig in staat om zelf te ‘leren’ en zodoende te groeien. Ook de fysieke robots worden steeds beter en nemen op steeds meer plekken hum plaats in om ons het leven te vergemakkelijken (of werk uit handen te nemen, al dan niet gewild). Een groep uit Canada is een robot aan het ontwikkelen die geheel zelfstandig door Canada moet gaan liften door via socialmedia mensen te ‘verleiden’ hem mee te nemen!

De robot kreeg de naam ‘hitchBOT’ en is te volgen via de eigen website, Twitter en Facebook en Instagram.

Het is nog een ‘work in progress’, maar de trip staat op het punt van beginnen, dus een mooi moment om aan te haken!

De updates die de bot plaatst worden nu nog geplaatst door de ontwikkelaars, maar straks zal het Robotje geheel zelfstandig mensen moeten gaan verleiden:

Dat het ‘geslachtloos’ is komt daarbij van pas, het kan en mag zowel mannen als vrouwen verleiden 😉

De verhalen van de reis worden straks op de site gepubliceerd.

Met dit experiment komt een aloude traditie weer tot leven. In mijn jeugd, kuch kuch, lifte ik veel en vaak; een OV kaart bestond nog niet. Op de site worden lezers opgeroepen om hun eigen liftverhalen te delen, want liften levert altijd verhalen op. Er staan er nog niet veel, maar ik vond het verhaal van de liftende chearleader (in uniform) heel herkenbaar. Ik kreeg ook ooit een lift van een dergelijk persoon en herinner me dat nog heel goed…

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 comments on “COOL! Robot gaat via socialmedia door Canada liften”

  1. Pingback: HitchBot On The Road: robot twift door Canada | /cc Couwenbergh Communiceert

  2. Pingback: HitchBot On The Road: robot twift door Canada | Herman vindt…

Comments are closed.